BIO ROBBY LONGO

Sinds zijn deelname aan ‘The Voice van Vlaanderen’ is Robby Longo een vaste waarde geworden. Met de met platina en goud bekroonde albums ‘Country Man’ en ‘Take it easy’ haalde hij de hoogste regionen van de Ultratop charts. 2015 is het jaar waarin een nieuwe muzikale droom van Robby waarheid wordt. Hij mocht in de legendarische Blackbird Studio’s in Nashville een nieuw album opnemen.  Het resultaat daarvan is verbluffend. “What an amazing singer”, weerklonk het enthousiast. ‘Are you sure this guy is from Belgium?”.

Robby Longo werd geboren in Genk op 6 december 1981.
Robby ontdekte dat hij kon zingen op twaalfjarige leeftijd. Op school kreeg hij tot zijn eigen verbazing de hoofdrol in een musical. Zo werd zijn passie voor muziek een feit! ‘Ik heb ook kort zangles gevolgd. Maar ik trainde mijn stem vooral door in de auto mee te zingen met cd’s van Helmut Lotti en Elvis Presley. Toen had ik country nog niet ontdekt. (lacht)’
Country ontdekte Robby pas tijdens een reis naar het Amerikaanse Idaho, waar country een vaste waarde is op de radio. ‘Ik werd op slag verliefd op countrymuziek toen ik het hoorde’, herinnert Robby zich. ‘Wat me zo aanspreekt in country? De muziek en teksten gaan over de belangrijke dingen des levens. Het is heel herkenbaar.’
 Al snel ging Robby helemaal op in de wereld van country. Op een avond, tijdens een trip naar Duitsland, in de saloon Montana Beaverhats werd de eigenaar weggeblazen door zijn stem. ‘Ik had een glaasje op en was iets te luid aan het meezingen met de muziek. De baas van de bar kwam naar me toe en smeekte me om enkele avonden op te treden. Die kans heb ik natuurlijk niet laten liggen!’ En zo begon het bij hem te kriebelen om op een podium te staan. ‘Ik ben vanaf dan overal beginnen optreden. Mijn vrienden waren verrast, tot dan wist bijna niemand dat ik kon zingen.’ 
In 2012 was de vrachtwagenchauffeur klaar om zijn stem aan het grote publiek te laten horen. Robby schreef zich in voor ‘The Voice van Vlaanderen’ en mocht tot zijn grote verrassing zichzelf meteen bewijzen in de blind auditions. Daar was coach Natalia danig onder de indruk van Robby, die door zijn kenmerkende cowboyhoed vanaf dan wel eens Cowboy Robby wordt genoemd. De countryzanger overleefde de battles en live shows met glans!
Hij won de talentenjacht net niet, maar behaalde een mooie tweede plaats én kreeg een platencontract bij Universal Music. In augustus 2013 bracht Robby zijn debuutplaat ‘Country Man’ uit, met de hits ‘The World’, ‘Country Man’ en ‘Let Your Love Flow’.

 

 

Het album is een gigantisch succes. Met meer dan 10.000 verkochte exemplaren, mocht Robby in november een gouden award ontvangen van niemand minder dan John De Mol, de bedenker van ‘The Voice’. ‘Country Man’ prijkte maar liefst  14 weken in de album top 10 in Ultratop. Ondertussen heeft het album platina behaald.  Robby werd ook genomineerd voor een MIA en Zomerhit van Radio 2.
2014 was ook een topjaar voor Robby, die inmiddels een vaste waarde in Vlaanderen was geworden.  Hij werd één van de meest gevraagde artiesten van het land en schitterede op het ‘Summer Swing’ festival in Hasselt. In augustus werd het album ‘Take it easy’ uitgebracht.  Voorafgegaan door de radiohit ‘Wagon wheel’ kwam het album binnen op de 2de plaats van de Ultratop en haalde op korte termijn goud.
En in 2015 komt de grote muzikale droom van Robby uit. Universal Music geeft hem de kans om een cd op te nemen in de legendarische Blackbird Studios in Nashville. Een unieke belevenis. Het resultaat is dan ook verbluffend. De single ‘I’m from the country’ zet alvast de sfeer weer van een uniek en authentiek country-album, waarop Robby het beste van zichzelf laat horen.