Robby Longo hoogste nieuwe binnenkomer in Ultratop

Vorige week nog stelde onze Vlaamse cowboy Robby Longo zijn derde album ‘Nashville’ voor aan zijn fans, vrienden, familie en pers. De 12 nieuwe nummers op de cd worden duidelijk gesmaakt door het publiek, want ‘Nashville’ komt deze week als hoogste nieuwkomer op 7 binnen in de albumhitlijst van Ultratop. 

 

Zo is ‘Nashville’ het derde album op rij waarmee Robby meteen de top 10 van de hitlijsten binnenvalt. Voorheen deed hij dat met zijn debuut ‘Country Man’, dat maar liefst 13 weken in de top 10 stond, en ‘Take It Easy’, dat er 5 weken lang kampeerde. Met ondertussen meer dan 35.000 verkochte albums, behoort Robby tot het lijstje van de meest succesvolle ‘The Voice’-kandidaten ooit.

 

-----------------------------------------------------------
Robby Longo treedt voor het eerst in het buitenland op

 

Niemand minder dan countryster Aaron Watson heeft Robby uitgenodigd om het podium met hem te delen in het befaamde The Borderline in Londen. Op 28 januari houdt Aaron met zijn ‘The Underdog’-tournee. In Amerika stond dit album wekenlang op 1 in de Billboard Country Top 100.


 

Aaron en Robby kennen elkaar van toen ze het duet ‘Working Man Blues’ hebben gemaakt. Het nummer is terug te vinden op Robby’s tweede album ‘Take It Easy’, dat goud heeft behaald. Robby heeft dan ook een verrassing in petto voor Aaron: tijdens het concert in The Borderline zal Robby hem een gouden award overhandigen.

 

Er is nog meer goed nieuws: vandaag lanceert Robby zijn nieuwe single ‘Crosses’ uit zijn recentste album ‘Nashville’.  Voor Robby heeft dit nummer een speciale betekenis. ‘Crosses’ is een nummer geschreven door Steven Kellogs over verkeersongelukken en hun slachtoffers. “Iets wat in België jammer genoeg te vaak voorvalt”, zegt Robby. Als vrachtwagenchauffeur merk ik ook zoveel kruisjes langs de weg die symbool staan voor een dodelijk verkeersongeval. Het doet je stilstaan bij het fragiele karakter van elk leven. Iets wat dit nummer op krachtige wijze overbrengt.”

 

-----------------------------------------------------------

 

‘Robby Longo verovert nu ook MTV

 

Zit de grote doorbraak van Robby Longo eraan te komen? De cowboy uit The Voice van Vlaanderen is nu ook op muziekzender MTV een vaste klant met zijn single I’m from the Country. ‘Ik ben trots’, zegt Longo.

Lees artikel op Nieuwsblad.be>>>

Video I'M FROM THE COUNTRY op MTV website>>>

-----------------------------------------------------------
 
 ‘Nashville’ nu op  iTunes verkrijgbaar in :

 

 

 

 

 

 

-----------------------------------------------------------
Ik bedank alle fans voor dit groot geschenk!!!